4 Kasım 2008 Salı

YAŞAYAN ÖLÜLER, YADA ÖLÜ YAŞAYANLAR

HAC MAHŞERİN PROVASIDIR.!!!!!


Hac vazifemezi yapmak için nasılki evladı -iyalimizden vaz geçerek bu mubarek beldelere geldi isek, birgün bize verilen can emanetinide teslim ederken mallarımızı, dostlarımızı, akraba ve evlatlerımızı bırakıp ahiret yurduna hicret edeceğiz.

Önemli olan yaşarken yaptıklarımız eğer işin şuurunda olarak yaşadı isek ölüm bizim için sevgiliye kavuşmak için vuslat günüdür.

bunun aksi zaten ölü yaşamışız demektir.

Mekke ve medineye hac farizasını eda etmek için gelen hacılarımızdan orada vefat edenler Medinede" cennetül baki" , Mekkede ise "cennetül Mualla"ya defnedilmektedirler.

Mekkede vefat edenler nemazdan hemen önce Müezzin Mahfilinin önüne konulup cenaze namazı bütün cenazeler için bir defa kılınıp namazı müteakip ceneze namazlırı kılınıp defnedilmek üzere götürülüyor. Öyle bir atmosferki zaten her kes ölümün ahiretinin provası içinde olduğunun ve bu provanın içinde kendisininde olduğunun şuurunda ölümle iç içe ;




Fazla söze gerek yok zaten hal lisanıyla her şeyi anlatıyorlar.....!!!!!!!















3 yorum:

ariciahmet dedi ki...

zafer bey benim blogdaki yorumuna sağol,tekrar nasıb etsin sizlere.
hac donuşu kutlamaya gelenlerin yuzune bakıyorumda o kutsal topraklara sevdalı olanlaın benim gözüme bakışları bir başka oluyor ve sizin gibi lerin yorumlarıda gözümü yaşlatıyor.

erbabarici dedi ki...

Aleykum Selam Zafer Bey!
Öncelikle yorumunuza ve nezih davetinize teşekkür ediyorum sağolun efendim...İnşallah sizi bulup İstanbul'u bilen biriyle gezmek bize huzur ve sevinç verir,msn adresim bloğumda mevcut inşallah msn den sizinle irtibat kurar İstanbul'da görüşme ve tanışma imkanımız olur...Selamlar.

ariciahmet dedi ki...

Zafer bey o kutsal topraklarda çektığım resimlerin bir bolumunu bir blokda topladım yine orda bir an için olursun bakarsan.

http://53hac2008.blogspot.com/