26 Ağustos 2008 Salı

CENNETÜL MUALLA

İslamiyetten öncede mekke mezarlığı olan bu yer mescidi-cin gibi haremi şerife 2 km uzaklıkta olup cin mescidine oldukça yakındır. İslamdan önce ve ilk yıllarında hacun adıyla anılmakta olup sonraları MALAT adıyla anıla gelmiştir.türkçemize çevrilirken mualla diye çevrilmiş ve rasullahın bu kabristan ne güzeldir demesi üzerine Cennetül-Mualla adıyla anılmaktadır..

Burada Peygamber efendimizin dedesi Abdülmuttalip, amcası Ebu Talip zevceleri Hz.Hatice validemiz oğulları Kasım, Abdullah ve Abdullah b.Zübeyr'in de kabirleri bulunmaktadır önceleri bu kabirler kubbeli türbeler olsada 1926 yılında bütün kubbeler yıkılarak mezarları belirleyen taşlar kaldırılmıştır. Aşağıda göreceğiniz üzere bu gün Cnnetül Mualla içinde hiç bir mezar taşı bulunmamaktadır. (bu kabirler zannedersem tazimde ziyerette aşırılığa meydan vermemek için kaldırılmış olup 591 mear taşı bu gün riyaddaki müzede sergilenmekte imiş.)

Son yıllarda mezarlığın ortasından otoban geçirmişler ve cennetül-Muallayı ikiye bölen bu otoban hızlıgeçen araçlardan dolayı ziyaretçiler için de tehlike arz etmekte.




Kabristan ziyarete kapalı idi ancak ziyaretler kabristanı ikiye bölen otobanın kenerından ve duvarından görüp dua edebiliyorsunuz. Aşağıdaki bölümde Kesin olmamakla beraber Hz .Hatice validemizin kabri olduğu söylenmekte,






Otoban kenerındaki duvarın üzerinden ziyaretimizi gerçekleştirdik.



Kabristanın otoban kenarındaki duvarı,




Cennetül-Mualla kabristanının Otobanın diğer tarafında kalan kısmı ve kitabesi , kitabede ne yazdığını bilemiyorum,









videosu


4 yorum:

soylummt dedi ki...

1750 li yıllarda KURANI kerime inancı kaldıracağız dediler ve yaptılar kocaa osmanlı imparatorluğunu yıktılar perma perişan olduk.
ve şimdide en kutsal mezarlıklarımız varıdı onlarıda yıktılar. neymiş pilan öyle çıkmışda yahuuu pilanları yapanlar kimde ahırda eşşeklermi yapıyor.
bilinli olarah islam ülkelerinde özel gizlenmiş projeciler hep nasıl olur nasıl yıkılır onu öğretip o şekilde planlıyorlarda ondan bundan 50 yıl önce bu mezarlıkları yıksalardı taş üstünde taş kalmazdı.
şimdi ise domuz etlerini sucuk pastırma salam sosis , kemiklerindende jelatin , mayalar ve çeşitli gıda amddeleri yaparak müslümanlarıda aman bana ne detirtirdilr kıskançlık inanç kalmayınca mezarlıkları dahi yıkıyorlarda kimse gık diyemiyor AL SURİYE başkanı SEDAT nusayri diye bir mesbmi var kendilerine göre ism adam uydurup işleri tamamen yıkıyorlar . yakın bir zamanda emkke mediyne haremi şerifleride kaldıracaklar yapılan planlara bakınız uzaktan HAÇ şeklindedir. 30 yıldır yapılan minarelere bakınız ortaları HAÇ işareti var ,şerafeleride dört köşe oluşu HAÇ hıristiyanlık semboludürde ondan.
teşekkür ederim .

Harun dedi ki...

Haç ile hiçbir alakası yok, nasıl bakarsan öyle görürsün. Rabbim kabenin koruyucusudur hiç bir şey olmaz Allah ' ın izni ile

Unknown dedi ki...

Kitabede şöyle yazıyor " Selam size mumin ve Müslüman diyarının ehli inşaallah biz de size katılacağız.Allah'tan bizim ve sizin için afiyet istiyorum "

Unknown dedi ki...

Vaaahhh vaaahhh esefaaa